Jurjen de Jong Communicatie

Een sterk netwerk

Over Marie-Louise de Jong

Coaching

Contact met de zaal

Voorpagina

Stuur e-mail
foto Jurjen de Jong

Jurjen de Jong
Inhoudelijk verantwoordelijk voor coaching en public relations
(lid van Logeion, voorheen Beroepsvereniging voor Communicatie).

Opleiding Vwo, Amstelveen.
Afgestudeerd aan de School voor de Journalistiek, Utrecht.
Een jaar filosofie en politicologie, Vrije Universiteit, Amsterdam. Bij filosofie wilde hij graag het persoonlijke vlak betrekken. Maar op dit punt had de universiteit toentertijd niets te bieden. Begon daarom in 1980 zelfstudie filosofie, individueel en in groepsverband. Gaf daar na verloop van tijd ook les in (Amsterdam, Utrecht). Die zelfstudie is inmiddels een vast onderdeel van zijn leven. Het accent is daarbij komen te liggen op oosterse filosofie en innerlijke stilte.

Werk Combineerde twaalf jaar een eenmanszaak met parttime pr-banen, onder andere bij de VARA en Sdu. Beleefde diverse afslankingsrondes en stond op ontslaglijsten. Dit leidde regelmatig tot heroriëntatie, onder andere zeer uitvoerig bij een groot outplacementbureau.
Richtte in 1993 Jurjen de Jong Communicatie op, waaromheen in een paar jaar een breed geschakeerd netwerk ontstond.
Is al jaren betrokken bij de communicatie rond veranderingsprocessen in organisaties en in mensen. Opdrachtgever is meestal de directie, maar soms ook de vakbond of ondernemingsraad.
Ontdekte zijn talent voor coaching tijdens het lesgeven (filosofie, ict) en tijdens het begeleiden van jongere collega’s.

Privé Houdt kantoor aan huis, mede ten behoeve van optimale aandacht voor gezin en zaak.
Getrouwd met Marie-Louise de Jong. Twee kinderen.