Jurjen de Jong Communicatie

Locaties en sfeer

Coaching

Filosofische achtergrond

Coachingvragen

Over Jurjen de Jong

Voorpagina

Stuur e-mail
Routebeschrijvingen per vervoermiddel

Ons pand in het noordwesten van Amstelveen is prima bereikbaar.
Het adres is Da Costalaan 47. Bezoeken zijn uitsluitend mogelijk op afspraak.
Klik hier voor onze locatie op Google Maps.

Hieronder staan diverse reistips per vervoermiddel.
Klik hier voor vervoer per auto, hier voor fietsen en hier voor de routeplanner van het openbaar vervoer. Ter aanvulling op die planner, beginnen we hieronder met informatie over de dichtstbijzijnde haltes van bus, tram en metro (waarin de fiets mee kan).

Diverse buslijnen
Bussen komen letterlijk om de hoek, op de Amsterdamseweg. Twee haltes bevinden zich op een paar minuten lopen van ons pand. Iets naar het noorden is halte ‘Oude Karselaan’, iets naar het zuiden halte ‘Molenweg’ (bij molen/restaurant De Jonge Dikkert), waar meer bussen komen.

Op een kwartier lopen is de Keizer Karelweg. Daar stoppen diverse bussen naar onder andere Amsterdam (Zuid/WTC en Centraal Station) en Uithoorn. De halte daar heet ‘Kruiskerk’.
Het wandelingetje vanaf die halte is veel eenvoudiger dan diverse routeplanners aangeven. Het gaat door de Charlotte van Montpensierlaan, schuin links de spoordijk op, bruggetje over naar de Nieuwe Karselaan, linksaf Amsterdamseweg, rechtsaf Da Costalaan.

Het busstation van Amstelveen is op twintig minuten lopen. Dat is de dichtstbijzijnde halte van onder andere de Zuidtangent (naar Hoofddorp, Haarlem en Amsterdam Zuidoost). Er zijn bussen van het busstation naar halte Molenweg. Raadpleeg daarvoor bovengenoemde routeplanner.

Tram 5 en Metro 51
Deze trams stoppen niet op loopafstand. In de 51 mag je een fiets meenemen. Daarmee wordt het een ander verhaal. Uitstappen bij halte ‘Onderuit’. Dan een kwartiertje fietsen, pal westwaarts, in een vrijwel rechte lijn over Lucas van Leijdenweg, Graaf Aelbrechtlaan en Molenweg. Dan rechtsaf de Amsterdamseweg en de vierde links, bij de kunsthandel/lijstenmakerij.

Fiets
Vanuit diverse richtingen loopt de mooiste route hierheen door het Amsterdamse Bos. Het is niet of nauwelijks om. De bewegwijzering in het bos is sterk verbeterd, zodat verdwalen haast niet meer kan.

Vanuit Amsterdam: bij ING House het bos in, langs de rails, via de korte kant van de roeibaan steeds parallel aan Amstelveenseweg en Amsterdamseweg rijden. Neem uitgang Oude Karselaan, ga halverwege die straat rechts en direct weer rechts de Da Costalaan in.
Voor fietsers uit Amsterdam is misschien ook de tekst over Metro 51 van belang (zie tekst hierboven).

Vanuit Aalsmeer, Uithoorn en Amstelveen-Zuid is de ingang bij de camping (Bosrandweg) aanbevolen, of die bij de kerk van Bovenkerk. Rij langs de westkant van Poel. Neem het kleine tunneltje onder de A9. Ga, voorbij het KLM-hoofdkantoor, het eerste (wandel)bruggetje over. Hou in de bebouwde kom drie maal links aan voor de Da Costalaan.

Auto
Altijd gratis parkeerruimte voor de deur.
Routebeschrijvingen uit diverse richtingen:
 

-

 

Vanuit Amsterdam en noordelijker, de A10
Naar de Zuidas, afslag ziekenhuis VU-MC. Zuidwaarts, haaks op de ring, de Amstelveenseweg helemaal uitrijden. Op de grens met Amstelveen (= kruispunt met stoplichten) verandert de naam in Amsterdamseweg. Twee stoplichten daarna, op een driesprong rechtsaf (vóór een groenstrook in het midden verschijnt). Door rechtsaf te slaan, volg je nog steeds de Amsterdamseweg. Blijf dat doen, ook in een ruime bocht naar links. Passeer kort daarna bureau FHV BBDO (links) en hotel/restaurant Abina (rechts). De tweede zijstraat daarna aan de rechterkant is de Da Costalaan, met rechts op de hoek een kunsthandel/lijstenmakerij.
 

-

 

Vanuit Flevoland, ’t Gooi, Utrecht, de A1 en A2
Eerst naar de A9, richting Schiphol. Neem de tweede afslag naar Amstelveen, voorbij KPMG en Zwitserleven.
Onderaan de afslag rechts. Meteen erna voorsorteren voor rechtdoor.
Blijf rechtdoor gaan, o.a. langs stoplichten en op kleine rotonde.
Bij “dubbele” stoplichten na rotonde linksaf, de Graaf Aelbrechtlaan in, een weg met sierwater als middenberm.
Bij piepkleine rotonde hoofdrijbaan volgen, rechtdoor naar boven.
Bij molen rechtsaf. Daarna vierde weg links (bij kunsthandel/lijstenmakerij).
 

-

 

Vanuit de Rijnmond, Den Haag, Haarlem, de A4 en A9
Eerst naar de A9, dan de afslag Amsterdamse Bos.
Op die afslag links voorsorteren. Dit toepassen op T-splitsing met stoplicht.
Meteen erna voorsorteren rechtdoor. Dit toepassen bij kleine rotonde.
Hierdoor kruis je water (Ringvaart).
Weg volgen, links is A9, rechts is bos.
Stoplicht bij BMW: rechtdoor.
Stoplicht heel kort erna op T-splitsing: linksaf.
Hoog viaductje over bij kerktoren. Weg volgen, langs o.a. hoofdkantoor KLM.
Stoplicht bij molen: rechtdoor.
Daarna vierde weg links (bij kunsthandel/lijstenmakerij).